Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Vakıflar İdaresi arasında Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi Projesi’nin hayata geçirilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Projeye, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği de destek veriyor…

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine bazı engelli dernek, federasyon ve Vakıf temsilcileri de katıldı..

Yaşam Evi’nin idaresi noktasında görev alacak olan Vakıflar İdaresi’nin Genel Müdürü İbrahim Benter, toplum içerisinde farklı bireyleri güvence altına almayı amaçlayan böylesi projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“Güçlerimizi topladığımızda güzel işler ortaya çıkabiliyor, çağdaş projeler üretebiliyoruz.” diyen Benter, katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da Engelsiz Yaşam Evi için yıllardır uğraş verdiklerine dikkat çekerek bunun artık hayata geçirilecek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Bakan Taçoy, gündüz rehabilitasyon hizmeti alınabilecek olan yaşam evinin atölyeleri ile birlikte hem eğitim merkezi hem de yuva olacağını dile getirdi.
Taçoy, “herkesin bu anlamlı işte bir payı var. Sosyal devletin neler verebileceğinin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da anlamlı işbirliğine işaret ederek “Biliyoruz ki, fiziksel engel insanın önündeki gerçek engel değildir. İnsan, yalnızca beden ve uzuvlardan ibaret değildir. Asıl sorun sorunları çözme gücümüz varken bunu yapmamaktır. Bu işbirliği protokolü engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin yaşam kalitesini ve mutluluğunu artıracak hizmetler sunacak büyük bir kazanımdır.” dedi.

Yaşam Evi’nin, 18 yaş üstü engelli bireylerin kendi kendine yeterli hale getirmek, mesleki eğitime hazırlamak; aile içi ve topluma uyum düzeylerini artırıp toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla hizmete açılacağını aktaran Feyzioğlu, evin 120 engelli gence hizmet verebilecek şekilde tasarlandığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından şimdiye kadar 4 Milyon TL katkı sağlandığını açıklayan Feyzioğlu, bu yılda İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında yine kaynak ayıracaklarını ifade etti.
Büyükelçi, “Özel gereksinimli kardeşlerimize Rehabilitasyon Merkezi ve Yaşam Evi hizmetlerini birleştirilerek bir bütün olarak sunacak bu Merkez, hem gündüz hem de 32 yatak kapasitesi ile 7 gün 24 saat olmak üzere yatılı olarak da bakım ve eğitim hizmeti sağlayacak.” dedi.

Başbakan Ünal Üstel “hükümetolarak engelli vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Başbakan Üstel, “Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi” projesinin hayata geçirilmesi amacıyla hazırlanan bu protokol ile bireylerin sosyal uyum ve iş becerilerini geliştirmesi ayrıca daha güvenli, sağlıklı ve huzur içinde bir yaşam sürmelerini hedefliyoruz.Engelli bireylerin gündüz rehabilitasyon ve eğitim hizmeti alacakları aynı zamanda yatılı olarak kalabilecekleri güvenli bir yuva olma özelliği de taşıyacak olan bu proje, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu da bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Bu proje ile birey, aile ve toplumun her kesiminin engelli bireylerle alakalı farkındalıklarını artırmak, bilinçlerini yükseltmek, hak ve onurlarına saygı duyulmasını sağlamak en büyük hedefimizdir.” diyen Üstel, bu yılın sonuna kadar 50 engelli bireyi istihdam edeceklerini hatırlattı.
Başbakan Üstel, konuşmasının sonunda bu önemli projenin hayata geçirilmesi için emek veren herkese teşekkür ederken, engelli bireylere hayırlı olmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi Projesi’nin hayata geçirilmesine ilişkin işbirliği protokolüne imza atıldı.

‘Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi’ hayata geçiyor

‘Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi’ hayata geçiyor

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir