Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi finans desteği, Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ve Başbakanlık Yatırım Geliştirme Ajansı -YAGA Koordinasyonunda yürütülmekte olan hibe programlarına ilişkin bilgilendirme toplantılarının dördüncüsü bugün Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Bu toplantıyla birlikte bilgilendirme toplantıları sona ermiş oldu.

Hibe programlarına son başvuru tarihi yarın.Daha sonra ise kalan 7 bölgede Kırsal Kalkınma İhtiyaç analizi köy toplantıları yapılacak

Bilgilendirme toplantısında konuşan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu, destek programları hakkında bilgi vererek, üretmenin önemine vurgu yaptı.

Kavuklu üreticilerin sorunlarını dinlemek istediklerini belirterek girişimci kadınlar kalkınma kooperatifi hakkında da bilgi verdi.

Amaçlarının kırsal kesimlerde üreten kadınların ürünlerini pazara ulaştırmasında katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Kavuklu, son olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle ara eleman yetiştirmek amacıyla tarım okulu ve enginar işleme tesisi projesinin hayata geçeceği müjdesini verdi.

Türkiye Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Koordinatorü Ömer Cihan da su projesi ihalesinin Kasım ayında sonuçlandığını ve yeni yıldan itibaren hayata geçeceğini ifade etti.
Tüm üreticilere seslenerek ” siz yeter ki üretin, üretimden vazgeçmeyin” diyen Cihan, desteklerin devam edeceğinin altını çizdi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi Simge Tuğbay iseEkonomi ve Enerji Bakanlığı, Turizm, Kültür ve Çevre Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı mali destek programları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Uzmanı İbrahim Darbaz da hibe programlarında ön başvuru sürecinin yarın tamamlanacağını vurgulayarak, covid-19 salgını sonrası içinde bulunulan ekonomik koşullar değerlendirildiğinde bu desteklerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisinin büyümesi için önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk çiftçi ve hayvancısının doğru politikalarla desteklenmesinin büyük önem arz ettiğine işaret eden Darbaz, açıklanan hibe programlarının yanında, Kıbrıs Türk çiftçi ve hayvancısının ihtiyaçlarının doğru tespiti için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile iş birliği içerisinde bölge toplantıları planlandığını dile getirdi.

Toplantılarda mevcut hibe programları hakkında bilgilendirmenin yanı sıra üreticilerinin ihtiyaçlarına yönelik anket çalışması yapılacağını belirten Darbaz, “Kırsal Kalkınma İhtiyaç Analizi Köy Toplantıları”nın, toplamda 11 bölgede gerçekleştirileceğini, her bölge için önceden duyuru yapılacağını sözlerine ekledi.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir